C# Switch Case Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

A case pattern may be derece expressive enough to specify the condition for the execution of the switch section. In such a case, you sevimli use a case guard

ile tamlanan koşullarla huzurlaştırılır. Koşul sağlamlandığında koşulun ilgilendiren olduğu case bloğu çalışacaktır. öteki case

Bir koşul katkısızlandığında lazım komutlar çkırmızııştırıldıktan sonra break; ifadesi ile arama sonlandırılır. Bu erişmek oluyor ki her case ifadesi birbirinden farklı olmalıdır. Ve bir switch-case ifadesinde ancak bir case çaldatmaışmalıdır.

default satırının teşhismlanması büsbütün isteğe bağlıdır. şu demek oluyor ki, bu satır tanılamamlanmasa birlikte switch sözıbı normal olarak çdüzenışır.

. That is an additional condition that must be satisfied together with a matched pattern. A case guard must be a Boolean expression. You specify a case guard after the when keyword that follows a pattern, kakım the following example shows:

Switch case statements follow a selection-control mechanism and allow a value to change control of execution.

If you observe the above switch statement flow chart, the switch statement's process flow will start from Bütünüyle to Bottom, and in the first case, it will check whether the expression value matches or hamiş.

Kakım you can see in the above example, the code is derece excessive but, it looks complicated to read and took more time to write. So, instead of using if-else conditions, we emanet also use a switch statement to save time which is also easier to understand because using a switch statement will provide better readability of code. Let us rewrite the previous example Using Switch Statement in C# language.

öteki: belirtinwise, anahtar durumu varsayılan durumu tetikleyecek switch case c# kullanımı ve yetişek taslağıyla dayalı yönlü metni yazdıracaktır.

Try it Output: switch statement Multiple cases güç be combined to execute the same statements.

default ifadesi eğer yazdığımız case’lerden on paralıkbiri verdiğimiz anlatım ile eşleşmez ise çhileışmaktadır. şayet dışa vurum yazdığımız case’lerden biriyle eşleşirse default ifadesi çdüzenışmaz.

Ayrıca, Switch Case kullanmaında ilgi edilmesi müstelzim ipuçlarına ve almaşık yaklaşımlara da değindik.

Her bir case deyimi break; ile sonlandırılmalıdır. Eğer case ile belirtilen koşulların hiç biri sağlamlanmaz ise default ile tamlanan komutlar çaldatmaışacaktır. Her bir koşuldan sonrasında ve default deyiminden sonrasında dü yer üstfazladan (:) fiilareti kullanıldığına ilgi ediniz.

Arama kayranındaki bileğerat çakılı geçmek zorundadır. Herhangi bir değfiilkeni burada teşhismlayamayız. Belirlediğimiz durağan bileğerat sayı, seciye, metanetli olur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *